друкувати


М.Вишиванюк: Виробництвом гіпсокартону співпраця з французьким інвестором не обмежиться

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-16 03:00:59

Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк підписав протокол намірів з підприємством «Сен-Гобен Будівельна Продукція України» про спорудження потужного комплексу з переробки гіпсу. Проект передбачає розробку Троянського гіпсового кар’єру та будівництво заводу в Тлумацькому та Городенківському районах.

Для реалізації проекту французькі інвестори фірми "Сен-Гобен" планують вкласти 50 млн євро для будівництва заводу, 10 млн євро – для розробки кар’єру та 6 млн євро передбачено інвестувати в розвиток інфраструктури.

"Ремонт дитячого садку, ФАПів та доріг – це лише початок нашої співпраці", - запевнив президент концерну "Сен-Гобен" у країнах СНД Тьєррі Фурньє. За його словами, підприємство Сен-Гобен будує заводи вже більше 100 років з головним пріоритетом – безпека людей та охорона навколишнього середовища.

У Городенківському районі фірма "Сен-Гобен" розпочне будівництво заводу, де вироблятимуть гіпсокартон, потужністю 30 млн кв. м на рік. Для цього інвестори створять 150 робочих місць і ще 450 вакансій відкриють у субпідрядних організаціях.

"У місцеві бюджети з 1 т видобутку гіпсу надходить 13,6 грн. До кінця року у Тлумацькому районі передбачений видобуток 35 т гіпсу", - повідомив голова Тлумацької райдержадміністрації Василь Сенів. Будівництво нового підприємства розпочнеться у наступному році, а першу продукцію заплановано отримати у 2015 році.

За словами Михайла Вишиванюка, виробництвом гіпсокартону на Прикарпатті запланована співпраця з французьким інвестором не обмежиться. Наразі тривають перемовини про створення з фірмою "Сен- Гобен" заводу для виробництва плоского скла.

Фірма "Сен-Гобен" збудувала 1200 заводів у 64 країнах світу. Для виробництва гіпсокартону зайнято 12 300 людей. Попри фінансову кризу, торік підприємство отримало майже 200 млн євро прибутку. "Сен-Гобен" входить до сотні провідних промислових корпорацій світу.

Джерело: zaxid.net