друкувати


Ю.Костенко: Якщо в сім'ї немає грошей, то нема сенсу будувати якісь плани

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-15 05:00:26

Наповнення бюджетів усіх рівнів можливе лише за умови розвитку малого і середнього бізнесу, - переконаний лідер Української народної партії Юрій Костенко. Свою позицію з даного привожу він висловив на прес-конференції під час нещодавнього робочого візиту до Івано-Франківська.

Зі слів головного «народника» України, за останні 19 років маленька Естонія з населенням 1,4 мільйони мешканців досягла ступеня економічного розвитку, при якому її державний бюджет становить 28 мільярдів доларів США, в той час як бюджет України, населення якої становить 45 – 46 мільйонів, складає всього 37 мільярдів доларів.

«Якщо в вашій домівці чи сім’ї, - зазначив пан Костенко, - коштів немає, то немає сенсу будувати якісь плани на майбутнє». Натомість, як стверджує голова УНП, за 19 років незалежності реформи, що впроваджувались усіма урядами стосувались політичної, культурної сфери, але ніяк не економічної. Не є виключенням і новий Податковий кодекс, проект якого зараз перебуває на розгляді в парламенті і аж ніяк не спрямований на захист інтересів малого та середнього бізнесу.

«В розвинених європейських країнах, - продовжує політик, - великий бізнес, важка промисловість дають лише 30% наповнення бюджету. Решту дає малий і середній бізнес». Проблему розвитку малого та середнього підприємництва Ю.Костенко вбачає в тому, що держава їх не стимулює і не захищає, а натомість лобіює інтереси закордонних виробників. Відтак, основним постулатом політики Української народної партії, зі слів її голови, є гасло «Роби, купуй, захищай українське, бо це Твоє».

Автор: Сергій БІЛИЙ