друкувати


Юрій Соловей «настукає» на пресу?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-14 03:00:32

Газета «Івано-Франківський оглядач» може стати об’єктом судового позову прокурорських перевірок. Про це повідомив сьогодні кандидат на посаду Івано-Франківсього міського голови від партії «Третя сила», голова Громадського форуму Івано-Франківська Юрій Соловей та представники його команду.

Зі слів Ю.Солов’я, в даному виданні, власником якого є депутат міської ради від Блоку Віктора Анушкевичуса, останнім часом періодично публікуються матеріали неправдивого характеру про нього особисто і людей з його оточення.

«Добре, коли в місті є багато газет, - зазначив соратник лідера Громадського форуму Володимир Чорноус, - це можливість для професійної самореалізації журналістів і працевлаштування випускників факультетів журналістики. Але дуже зле, коли власником однієї з газет є людина, яка керує фірмою з вивозу сміття і замість того, щоб вивозити відходи в Рибне, він викидає їх на шпальта газети».

Крім того, зі слів «громадськофорумівців», газета «Івано-Франківсмький оглядач» виходить з порушеннями чинного законодавства, зокрема без вказання у вихідних даних видавця і тиражу. Відтак, ними підготовлено позов до суду і звернення в прокуратуру з вимогою провести відповідні перевірки відповідності діяльності газети чинному законодавству.

Автор: Сергій БІЛИЙ