друкувати


Влада відхрещується від розколу «Батьківщини» на Івано-Франківщині

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-14 12:11:59

Лідерка ВО «Батьківщина» Ю.Тимошенко днями заявила про клонування владою у м.Коломиї (Івано-Франківська область) місцевого партійного осередку. Її слова заперечив голова Івано-Франківської ОДА М.Вишиванюк, який навіть присвятив цьому питанню окрему прес-конференцію.

Як дізналися спостерігачі ОПОРИ, голова ОДА стверджує, що конфлікт довкола коломийської «Батьківщини» триває ще з 2005 року і до нього він жодного стосунку не має.

Паралельна організація «Батьківщини» в Коломиї утворилася після того, як 2005 року в результаті конфлікту, забравши печатку організації, від «Батьківщини» відійшло декілька людей на чолі з М.Голінеєм. Нове керівництво Коломийської міської організації партії «Батьківщина» отримало в органах юстиції нове свідоцтво та з дозволу органів внутрішніх справ виготовила нову печатку. Проте старі свідоцтво і печатка залишились не вилученими у Голінея і він ними намагався скористатися при реєстрації виборчого списку на виборах 2006 року та на цьогорічних місцевих виборах.

Натомість, голова фракцію БЮТ у Івано-Франківській облраді Юрій Романюк заявив спостерігачам ОПОРИ, що він вважає саме чинну владу винною у тому, що правоохоронці не реагують на звернення «Батьківщини». Зокрема, за словами Романюка, вони досі нічого не зробили, аби притягнути до відповідальності творця паралельної організації за намагання зареєструвати виборчий список псевдо«Батьківщини» у виборчих комісіях.

Подібний приклад «клонування» «Батьківщини» Ю.Романюк навів у м.Болехові, де також були намагання зареєструвати виборчий список із осіб, що не належать до даної партії. За його словами, це робила людина, яка очолює осередок партії «Відродження». Нагадаємо що саме за списками цієї партії у 2006 році до Івано-Франківської обласної ради обраний М. Вишиванюк. Проте у «Батьківщині» стверджують, що спроби «клонування» були невдалими і у виборчих комісіях зареєстровані справжні списки цієї партійної організації

За детальнішою інформацією звертайтеся до координатора кампанії громадського спостереження у Івано-Франківській області:

Іван Маруняк

Тел.: 097 729 07 09; 063 628 67 68

E-mail: i.marunyak@opora.org.ua