друкувати


М.Негрич: Без допомоги області й столиці Дебеславцям не обійтися

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-14 11:30:31

Зустріч громади з керівниками Коломийського району Дебеславцівський сільський голова розпочав зі звіту перед громадою. До складу Дебеславцівської сільської ради входять села Дебеславці, Липники, Залуччя, Ганів. Кількість населення становить 1877 осіб, кількість дворів – 612 одиниць.

У Дебеславцях є школа І-ІІ ступенів, ФАП, Будинок культури. У Залуччі є школа І ступеня, дитячий садок, амбулаторія ЗПСМ, Народний дім. У Ганеві – школа І ступеня, ФАП, Будинок культури.

Завершуються роботи по інвестиційному проекту ПРООН щодо ремонту приміщення дитячого садка та початкової школи у с.Залуччя, повністю замінено вікна на металопластикові та зроблено капітальний ремонт системи опалення на суму 138,0 тис грн.

Цьогоріч у Ганнівській школі повністю замінено вікна на металопластикові, побудовано сільський стадіон у с.Дебеславці. Розпочато роботи по облаштуванню площадки під спортивний майданчик зі штучним покриттям.

Капітально відремонтовано дороги. В даний час ведуться ремонтні роботи стелі у приміщенні Народного дому с.Залуччя, розчистка та поглиблення русла р.Берзівка у Залуччі.

Дуже багато лиха наробила стихія у 2008 році. Навесні, цьогоріч теж була повінь, яка знову принесла чимало біди, однак влада зуміла впоратися. Сьогодні проблемою номер один залишається вирівнювання русла та будівництво захисної дамби ріки Прут, прочистка, поглиблення та вирівнювання русел місцевих річок Березів та Цуцилинок. Голова Коломийської райдержадмінінстрації Михайло Негрич зауважив, що без допомоги області й столиці тут не обійтися, тож вирішено готувати проектно-кошторисну документацію на регулювання ріки і вже навесні розпочинати роботу. Під час повені у селах стихійного лиха побував представник міністерства з надзвичайних ситуацій, який пересвідчився на власні очі про біду, що лихоманить села чи не найбільше в районі, тож є надія на допомогу, - висловив сподівання очільник району.

Михайло Негрич звернувся з просьбою до громади не занедбувати береги річок, бо ж цим самі собі шкодимо.

Хочуть громади сіл освітлити вулиці, організувати утилізацію твердих побутових відходів, а найбільше болить – відсутність нової школи.

Всі пропозиції та зауваження, висловлені під час зустрічі, внесено до протоколу для подальшого вивчення, розробки та аналізу.

На зустрічі була присутня заступник начальника головного управління Державного казначейства України в області Зіновія Сухолитка.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА