друкувати


Руслан Коцаба поскаржився на Віктора Анушкевичуса

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-13 02:15:15

Голова Івано-Франківської обласної організації політичної партії «Пора» Руслан Коцаба звернувся до Івано-Франківської територіальної виборчої комісії зі скаргою на дії діючого міського голови Віктора Анушкевичуса.

Предметом скарги стало розміщення в ряді друкованих засобів масової інформації обласного центру, таких як «Галицький кореспондент», «Західний кур’єр», «Світ молоді», мерського звернення до громадськості, в якому лідер «Пори» вгледів елементи виборчої агітації. Зі слів, пана Коцаби, йому відомо, що дані звернення розміщені в газетах безкоштовно в рамках висвітлення діяльності органів влади. При цьому головний «порист» області звертає увагу на той факт, що звернення були розміщені в газетах 7 жовтня, тобто коли мер, за його власною заявою, мав перебувати у передвиборчій відпустці, а отже не виконував обов’язки очільника міста.

«Я вже не навіть не говорю, – розповідає Р.Коцаба, – що, перебуваючи у відпустці, мер кожен день сидить у своєму робочому кабінеті і вирішує якісь питання, але мене обурює той факт, що Віктор Анушкевичус 7 жовтня, тобто вже перебуваючи у відпустці, орієнтовно щ 12.30 – 12.50 годині зібрав весь міськвиконком і всі міські служби – загалом понад 400 осіб – в залі засідань Івано-Франківської ОДА і проводив серед них передвиборчу агітацію».

Зі слів політика, в його розпорядженні є аудіозапис всього, що відбувалось в сесійній залі. Крім того, він переконаний, що міський голова не укладав угоду з Облдержадміністрацією про оренду залу і не повідомляв Територіальну виборчу комісію про намір провести зустріч з виборцями, як того вимагає Закон.

Відтак, «пористи» вимагатимуть, щоб ТВК дала Віктору Анушкевичусу перше попередження. «Апетит приходить під час їжі, – зазначає Р.Коцаба, – і якщо цього зараз не зробити, затра ми можемо отримати в Івано-Франківську ситуацію, гіршу, ніж та, що свого часу була в Мукачево».

Автор: Сергій БІЛИЙ