друкувати


Підведено підсумки роботи «Прикарпаттяобленерго» за 9 місяців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-11 05:00:54

У ВАТ «Прикарпаттяобленерго» підсумували зроблене за 9 місяців 2010 року. Зважаючи на визначені пріоритети, у першу чергу енергетики проаналізували виконання завдань з капітального ремонту електричних мереж – повітряних та кабельних ліній електропередавання та трансформаторних підстанцій – та втілення заходів з покращення якості напруги.

Так за 9 місяців 2010 року філіями товариства (РЕМ) здійснено капітальний ремонт близько півтора тисячі кілометрів ПЛ-0,4-10 кВ, зокрема було замінено більше 6 тисяч аварійних опор та 311 км аварійного проводу, більше 9 тисяч ізоляторів; проведено розчистку 2420 км трас електроліній. Капітальним ремонтом також охоплюються трансформаторні підстанції: за три квартали цього року було оновлено 760 ТП 10/0,4 кВ та РП-6-10 кВ.

Поряд з цим проводяться заходи з покращення якості напруги. З цією метою від початку року було замінено 70 перевантажених трансформаторів, встановлено 12 додаткових розвантажувальних підстанцій, зменшено протяжність 25 приєднань, замінено 172 км проводу на провід з більшим перерізом.

Тільки у жовтні було відремонтовано близько 300 км електромереж. Завдяки цьому покращиться якість електроенергії та надійність електропостачання у селах Іваниківка, Солотвино та місті Богородчанах Богородчанського району, Грабовець і Заверх Верховинського району, містах Бурштині та Верховині, селах Вікно, Новоселівка та місті Городенка Городенківського району, селах Міжріччя, Новошин, Козаківка, Мислівка та Станківці Долинського району, селі Сівка Калуська та місті Калуші Калуського району, селах Угорники, Богородичин, Хлібичин, Молодилів, Торговиця та місті Коломия Коломийського району, Тюдів, Вербовець та Шешори Косівського району, Братківці, Липівка, Сілець і Козино Тисменицького району, Пасічна, Молодків, Добротів та Ланчин Надвірнянського району, Лук Вишнівський, Світанок, Пуків і хутір Бойки Рогатинського району, селах Суходіл, Закреничне, Цінева, Ясеновець та місті Рожнятові Рожнятівського району, селах Рож-Поле, Борщів, Задубрівці, Тростянець, Красноставці та місті Снятин Снятинського району, Кутище, Герасимів, Олеша, Ісаків, Надорожна, Хотимир Тлумацького району, Татарові Яремчанської міськради та в інших населених пунктах, де впродовж місяця бригади виробничих дільниць РЕМ здійснювали капітальний ремонт електромереж.

«Оновлення електромереж, - пояснює заступник технічного директора ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Роман Кумгир, - процес безперервний. Обираючи об’єкти нашої інфраструктури для модернізації, ми враховуємо багато аспектів: незадовільний технічний стан мереж, їх низьку пропускну здатність, понаднормові довжини повітряних електроліній, неможливість перезаживлення мереж у ремонтних та аварійних режимах та інші. Сьогодні енергетики роблять усе можливе, щоб не допускати погіршення якості електропостачання споживачів краю».

Джерело: ВАТ «Прикарпаттяобленерго»