друкувати


В рамках операції «Бюджет» податківці перевірили 20 суб’єктів господарської діяльності Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-11 01:00:26

В рамках операції «Бюджет» податківці перевірили 20 суб’єктів господарської діяльності Івано-Франківської області, за наслідками яких донараховано до бюджету більше 5 мільйонів гривень.

Державна податкова адміністрація України проводить операцію «Бюджет», основне завдання якої — підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи, виявлення та руйнування схем ухилень і мінімізації податкових зобов’язань.

В її рамках ДПА України відібрала до відпрацювання 43 суб’єкти господарювання Івано-Франківської області, які мають обсяг валових доходів понад 70 мільйонів гривень за минулий рік та менше 1% додаткове навантаження зі сплати податку на прибуток. Зазначений перелік підприємств доведено для відпрацювання робочій групі ДПА в області, яка забезпечує координацію роботи з відпрацювання проблемних питань щодо виявлення і припинення протиправної діяльності окремих суб’єктів господарювання.

Крім того, ДПА України на основі інформаційного ресурсу відібрала 216 суб’єктів господарської діяльності області для відпрацювання на предмет ймовірного використання схем ухилення від оподаткування, так званих підприємств – „інструментів” мінімізації.

В рамках цієї операції податківці перевірили 20 суб’єктів господарської діяльності, за наслідками яких донараховано більше 5 мільйонів гривень, зменшено заявленого до відшкодування ПДВ на 44,5 мільйона гривень та виявлено один злочин у сфері оподаткування.

Крім того, завдяки вжитим заходам підприємства самостійно відкоригували податкові зобов’язання в сторону збільшення на понад 2 мільйони гривень.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК