друкувати


Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій на Прикарпатті становить понад 600 млн доларів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-11 11:30:05

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку Івано-Франківської області цього року, становить понад 600 мільйонів доларів. Інвесторами області є нерезиденти із 45 країн світу.

До п’ятірки основних країн-інвесторів, на які припадає 74% загального обсягу прямих інвестицій, входять: Нідерланди, Польща, Сербія, Німеччина, Данія. Значна частка капіталу інвестована нерезидентами Кіпру, Італії, Швеції, Віргінських Островів, Британських, Сполученого Королівства, Канади.

Вагомий обсяг інвестицій внесено нерезидентами в підприємства промисловості, зокрема переробної, хімічної та нафтохімічної, з обробки деревини та виробництва виробів з неї, легкої, машинобудування, сільського господарства, будівництва, торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку.

Значні обсяги іноземних інвестицій надійшли в економіку міст Калуша та Івано-Франківська, Тисменицького, Калуського, Рогатинського, Богородчанського, Коломийського, Надвірнянського і Тлумацького районів.

Голова ОДА Михайло Вишиванюк повідомив, що на цей час в області готовий до розгляду черговий пакет цікавих інвестиційних проектів.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК