друкувати


А.Шевченко зіграв ювілейний 100 матч у футболці національної збірної України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-09 11:00:34

Товариський матч Україна - Канада став сотим для капітана української збірної Андрія Шевченка у жовто-синій футболці.

Перед матчем Шевченко отримав поздоровлення від президента УЄФА Мішеля Платіні та президента ФФУ Григорія Суркіса.

"У твоїй кар’єрі настав знаменний день. Сто матчів у складі національної збірної своєї країни − це видатне досягнення, яке красномовно свідчить про твої талант і працелюбність, бійцівський характер і професійне ставлення до футболу. Тебе знову зустрічають овацією трибуни, і ці емоції, напевно, не можна порівняти ні з чим − із жодними медалями чи трофеями... Зичу й тобі та твоїм командам подальших успіхів на футбольному полі. Нехай уболівальники ще довго насолоджуються твоєю віртуозною грою  справжнього Майстра, загальновизнаного класика шкіряного м’яча", - йдеться у привітанні Платіні.

"На моїх очах пройшла уся твоя кар’єра. Пам’ятаю тебе світлочолим хлопчиком, який стрімко увірвався до футбольного світу з емблемою київського "Динамо" на грудях... Твої 100 матчів у національній збірній України, половину з яких ти провів із капітанською пов’язкою, це видатне досягнення всього нашого футболу, успіхи якого асоціюються з твоїм ім’ям... У цей знаменний день зичу твоїй родині миру, злагоди й любові, твоїм командам − яскравих перемог, а тобі особисто − нових рекордів, голів, успіхів на футбольному полі та поза ним", - відзначив Григорій Суркіс.

А от партнери по збірній ледве не зіпсували свято ювіляру. Після першого тайму українці "горіли" 0:2, але у другому таймі Мілевський і Тимощук принесли українцям нічию. Сам Шевченко кілька разів опинявся на ударній позиції, але в цей жовтневий вечір капітану відзначитись не вдалося.

Утім, Андрій запевняє, що не тримав у голові ювілей. "Я збираюсь провести в національній команді і 110-й матч, і 120-й. Тому озиратися назад й концентруватися на цифрах зарано, - посміхається Шева. - Треба дивитися уперед, готуватися до Євро-2012. Уже у понеділок на нас очікує надважкий поєдинок проти бразильців. Часу залишилось обмаль, і його треба використати належним чином".

Додамо, що у матчі Бразилія - Україна свій сотий матч за збірну може зіграти Анатолій Тимощук.

Джерело: ТСН.ua