друкувати


О.Лужний проаналізував гру футболістів "Динамо" у матчі з "Шахтарем"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-07 01:55:38

Виконуючий обов'язки головного тренера "Динамо" Олег Лужний проаналізував гру футболістів "Динамо" у матчі з "Шахтарем" (0:2) і розповів про деякі кадрові зміни в команді.

- Те, що відбувається зараз - загадка. Начебто і підбір виконавців у нас пристойний, і претензій по тренувальному процесу до них немає, а результат - залишає бажати кращого. Хлопці теж здивовані: стільки моментів створили в недавній грі з "Шахтарем", а переміг суперник. Втрачати очки в матчах з БАТЕ і "Шерифом" теж було не обов'язково, але ми втратили, і знайти цьому більш-менш логічне пояснення я поки не можу. Але обов'язково знайду, будьте впевнені.

- З урахуванням цейтноту, що перед матчем з "Шахтарем" ставилося на чільне місце: досягнення результату або демонстрація більше переконливої гри, ніж в Тирасполі?
- Одне без іншого неможливо. Ніхто і не думав приносити в жертву один з головних поєдинків осінньої частини сезону, в якому розігрувалися по суті шість очок. Мені здається, ігровий сюжет підтвердив наші наміри з усією очевидністю.

До сказаного додайте тотальне невезіння: варто було Зозулі замкнути флангову подачу, а воротареві гірників не виручити після удару Шевченка - і ми б вели мову як мінімум про нічию. Навів вам лише два моменти, які пригадав, тоді як реальних шансів змусити Пятова капітулювати у нас було значно більше. Але гравцям, на жаль, не вистачало концентрації.

- У цьому поєдинку ви спочатку залишили в запасі Мілевського, випустивши з перших хвилин Ярмоленка в якості центрфорварда, а Зозулю відрядивши на ліву бровку. Що спонукало вас до таких несподіваних тактичних ходів?
- У будь-якої лінії, будь то атака або оборона, я буду керуватися при виборі складу тільки одним критерієм - готовністю гравця в конкретний момент. Ім'я та колишні заслуги футболіста не будуть мати ніякого значення. Знаю, що звучить це банально, але суті справи, повірте, не міняє.

Мілевський знаходився в неділю не в найкращих кондиціях, та й у Тирасполі не показав тієї гри, якої ми чекали. Ярмоленко був готовий краще. Крім того, він володіє досить непоганою швидкістю, що потенційно дозволяло йому відриватися від захисників і виходити на ударні позиції. Можу сказати, що навичок центрфорварда, в ролі якого Ярмоленко виступав у молодіжці і в динамівському дублі, хлопець явно не розгубив.

- Ви і надалі розраховуєте на нього в цій якості?
- Звичайно.

- А що скажете про Зозулю та його несподівану позицію?
- Перед ним, крім завдання загострити гру на фланзі, була поставлена мета перекрити кисень Срні. Обидві установки він виконав, і особливих претензій до Зозулі у мене немає.

- У день матчу з "Шахтарем" в інтернеті обговорювали дві чутки. Спочатку - про те, що Мілевський, мовляв, зовсім не приїхав до Донецька. Потім - що приїхав, але не потрапить навіть до числа запасних...
- Ви абсолютно правильно назвали це чутками. В усякому разі, ні з ким з ваших колег я в день матчу готовність Мілевського не обговорював, а крім головного тренера рішення про внесення гравців у протокол не приймає ніхто. В інтернет я, до речі, практично не заглядаю і новини, які там публікуються, сприймаю з неабиякою часткою скептицизму.

- Валерій Газзаєв не дуже-то довіряв Гільєрме, але дуже розраховував на Андре. У Донецьку ви випустили першого на заміну, тоді як другого навіть не включили в заявку. Про що це говорить?
- Про те, що Андре буде потрібен час для адаптації - можливо, до кінця року. Навесні він зможе вийти на рівень, завдяки якому був помічений нашими селекціонерами. Як ви розумієте, в збірну Бразилії за красиві очі не викликають. А ось Гільєрме встиг звикнути не просто до європейського - пострадянського футболу, відмінно грав і багато забивав за ЦСКА. Тому в найближчих матчах планую активно підпускати форварда до складу.

- Є думка, що якщо б проти "Шерифа" ваша команда грала з таким же бажанням, як і в Донецьку, результат матчу в Тирасполі вийшов би діаметрально протилежним. Згодні?
- Нам просто не слід було допускати таку кількість дитячих помилок. Відповідальні за них гравці повинні нести відповідальність по всій строгості.

- Ви маєте на увазі штрафи?
- Можливо. Але це питання ще належить обміркувати.

- Чи торкнуться санкції Бойка, який пропустив курйозний перший гол від "Шерифа"?
- Швидше за все, так.

- Тим часом про конкуренцію на воротарській позиції мова не йде. Коваль підвернув ногу, Шовковський і Богуш, як і раніше в лазареті...
- Ця конкуренція знову стане актуальною в найближчий час.

- Три роки тому ви не демонстрували особливого бажання позбутися приставки "в. о." і стати повноправним головним тренером. Тепер такі амбіції присутні?
- Вони були і в 2007-му, але всі кадрові рішення, як ви розумієте, приймає президент. Якщо ми виконаємо поставлене перед командою завдання вийти з групи в Лізі Європи і наздогнати "Шахтар" в золотій гонці, все може бути.

- Чи вважаєте цю місію здійсненною?

- Чому ні? Дистанція між нами і гірниками в національному чемпіонаті була і більшою. А в єврокубковому турнірі позаду тільки два матчі.

Джерело: ТСН.ua