друкувати


Swedbank визнав, що Україна не є його "домашнім" ринком

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-07 01:25:35

Після трьох з половиною років після купівлі українських активів шведський Swedbank визнав, що Україна не є його "домашнім" ринком, і замислився про продаж "Сведбанка".

СЕО групи Swedbank Майкл Вулф в ході виступу в Шведській королівській академії технічних наук сказав, що Swedbank в довгостроковій перспективі планує продати свої українські активи, пише "Коммерсантъ-Украина" в статті "Swedbank не чувствует себя как дома".

"Через деякий час ми намагатимемось знайти кращого власника для цього бізнесу", - заявив Вулф. Домашнім ринком Swedbank вважає Швецію і країни Балтії.

Майкл Вулф відмітив, що в Україні було складно вести банківські операції, оскільки вона не входить в ЄС і у неї немає чіткої системи стягнення боргів, і додав, що Swedbank не втратить видані кредити.

У Swedbank поспішили підкоригувати слова пана Вулфа. "Не дивлячись на те, що Україна розглядається групою як "нішевий" ринок, у неї на даний момент немає планів продавати український банк, оскільки з початку 2010 року він демонструє успішні результати і продовження його діяльності на цьому ринку представляє інтерес для акціонерів", - сказав виконавчий віце-президент по корпоративних стосунках Swedbank Томас Бектимен.

У 2007 році Swedbank купив ТАС-Комерцбанк і ТАС-інвестбанк у Сергія Тігіпка за 735 млн доларів.

Джерело: ТСН.ua