друкувати


Івано-Франківські підлітки посягають на тролейбуси

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-06 03:00:14

В житті будь-якого підлітка так чи інакше настає період такого собі протесту проти суспільної моралі і схильності в зв’язку з цим до різного роду хуліганських дій.

Ще свіжими в пам’яті івано-франківців ті часи, коли місто було неформально поділено райони, в кожному з яких хазяйнувала своя підліткова шайка, і всі хлопці кварталу мали або належати до неї або ж вважалися ізгоями. Вони контролювали прохід людей вечірніми вулицями, не пускали «на район» чужих, хоча час від часу від них діставалось і «своїм». Найвідомішими з таки угрупувань були «Гірка», «Майзлі», «Колонія», «Канат», «Бельведер» тощо. Зрештою, назви ці назавжди закарбувались в неформальних назвах кварталів і навіть в деяких офіційних назвах, зокрема партій них осередків.

Схоже, ті часи потроху повертаються. Принаймні хтось, заразившись злочинною «романтикою» початку дев’яностих, дуже цього хоче. Найбільш кричущий випадок стався днями по вулиці Незалежності поблизу приміщення ВАТ «Івано-Франківськтрансгаз», де невідомі молодики кинули великий камінь в тролейбус №137 маршруту №2, що проїжджав повз них. Внаслідок удару було розбито скло і двоє пасажирів – чоловік і жінка отримали травми.

Викликаним на місце події співробітникам міліції так і не вдалося затримати винуватців правопорушення.

Зі слів начальника Івано-Франківської міської служби оперативного реагування Тетяни Клочко, це вже не перший такий випадок. Скарги на хуліганські дії підлітків саме в даному районі вже неодноразово надходили на пульт служби. «Якщо це не припинити, – зазначив Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, – вони розпоясаються ще більше». Він доручив керівництву міської міліції взяти на особистий контроль дану ситуацію. «Переодягніть двох співробітників в цивільне, – запропонував він заступнику начальника Івано-Франківського міськвідділу підполковнику міліції Андрію Прусаку, – і зловіть їх нарешті».

Автор: Сергій БІЛИЙ