друкувати


Івано-Франківська міська рада заборонила торгівлю алкогольними напоями в нічний час

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-06 02:15:07

Рішення про впорядкування торгівлі пивом, алкогольними та слабоалкогольними напоями прийняли депутати головного представницького органу обласного центру Прикарпаття.

«Йдеться про впорядкування торгівлі пивом, слабоалкогольними та алкогольними напоями в роздрібній мережі міста Іванно-Франківська, – розповідає «Експресу» начальник управління торгівлі виконкому міської ради Ігор Ветриховський, – Підприємці матимуть два тижні часу, щоб підготуватись, ознайомитись і після двох тижнів вони повинні вже не відпускати алкоголь після 22.00 годин». Зі слів чиновника, раніше такі рішення вже були прийняті в Києві, Ужгороді та Львові. «Я думаю, що це нормально, – продовжує він, – тому що наша основна мета – це щоб людина була здорова, ввечері могла відпочити і почати з нормальними здоровими силами наступний робочий день».

Рішення передбачає, що власників закладів торгівлі, які працюють після 22.00 години зобов’яжуть розмістити на прилавку напис про те, що вони не відпускають алкогольну продукцію в нічний час. В разі порушення їм загрожують значні штрафні санкції. За дотриманням законності слідкуватимуть органи Державної податкової адміністрації, міліція, управління торгівлі, а також молодіжні громадські організації. «Якщо людина у вечірній час схоче піти десь нормально відпочити, – зазначає пан Ветриховський, – вона може піти собі, скажімо, до ресторану. На такі заклади заборона не поширюється».

Рішення, однак, не знайшло одностайності серед депутатів. Дехто вгледів в ньому і негативні моменти. «Ми не проти впорядкування торгівлі такою продукцією, – розповідає депутат міської ради Богдан Федьків, – але ми прекрасно пам’ятаємо історію «сухого» закону в Америці та горбачовську заборону. І до чого це призвело? Таке рішення просто здатне загнати торгівлю алкоголем в тінь».

Автор: Сергій БІЛИЙ