друкувати


Спальні райони Івано-Франківська потопають в диму від спалення сміття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-06 10:20:06

До осель мешканців розташованих на околицях обласного центру Прикарпаття спальних мікрорайонів, таких як «Каскад», «Позитрон» тощо осінь асоціюється із страшною задухою та смогом.

Винуватцем є дим від спалення сміття численними власниками розташованих поруч садово-городніх ділянок. Садівники спалюють гілки, листя та різний мотлох, який залишається після літньо-осінніх сільськогосподарських робіт. Дана ситуація вже не раз привертала увагу міської влади.

«Нами, - розповідає начальник Івано-Франківської муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, - проведено відповідні розмови з головами садово-городніх товариств. Найбільше проблем з кооперативом «Бистриця Надвірнянська», де голова товариства відсутній, є лише головний бухгалтер, яка не може вплинути на ситуацію».

В даному контексті Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус дав протокольне доручення начальнику міського управління МНС Василю Мацалаку щодо контролю за спалюванням бур’яну та іншого сміття, притягнення винних до адміністративної відповідальності.

Автор: Сергій БІЛИЙ