друкувати


Щоб попередити захворювання лікарі радять робити щеплення від грипу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-05 03:15:45

Грип на порозі, вакцина в дорозі. На Прикарпатті вже фіксують хворих. За останні три тижні їх кількість сягає близько 3,5 тисяч. Більшість з них діти. Збільшення кількості захворювань на грип традиційне з приходом холодів. Тож епідемії поки немає — заспокоюють у обласній санепідемстанції.

Аби попередити захворювання лікарі радять робити щеплення від грипу. В Україні офіційно зареєстровано 5 типів вакцин — із Франції, Німеччини, Нідерландів і Росії. Однак нині всі вони перебувають на розмитненні. І хоча, жодної з них в медзакладах і аптеках немає, медики прогнозують, що вже за 10-ть днів вакцинація таки розпочнеться.

Однак більшість мешканців вакцинуватися не поспішають. Виною цьому потужна антивакцинальна кампанія попередніх років. Медики прогнозують, цього року на грип перехворіє понад три мільйони людей. Нині санепідеміологи щотижня моніторять епідситуацію та проводять профілактичні заходи. А мешканцям радять дотримуватися правил гігієни. Частіше мити руки та провітрювати приміщення. ЦІ елементарні заходи знижують ризик захворювання на 30%.

Джерело: Радіо «Західний полюс»