друкувати


Молодіжне безробіття — брак знань у студентів про реальну ситуацію на ринку праці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-05 02:15:00

Студентам профорієнтацію вже з першого курсу. До цього закликають представники молодіжного центру праці, обласні чиновники та бізнесмени. Адже одна з причин молодіжного безробіття — є брак знань у студентів про реальну ситуацію на ринку праці.

Відтак нині окрім граніту науки учню пропонують самостійно пробивати шлях від студента до успішного кар'єриста. Івано-Франківськ носить назву студентське місто. Адже тут є понад 30-ть навчальних закладів. Тож майбутнє працевлаштування молоді-одне з головних завдань обласної влади. Вирішення проблеми дипломованих безробітних, кажуть чиновники, можливе завдяки поєднанню зусиль влади і самих студентів.

Аби засвоїти перші кроки на шляху до майбутнього працевлаштування студентам місцевих вузів влаштували спеціальні майстерні. Спершу ці юнаки та дівчата відповідали на запитання що можу, хочу та що для цього потрібно. Далі писали резюме та вчили правила спілкування з роботодавцем. Такі навчання студентам довподоби. Кажуть, тепер головне не лише здобувати професію, а й мати бажання йти далі. Найактивніші учасники такого дійства, кажуть організатори, незабаром візьмуть участь у 6-ти денному тренінгу «Успішний „Я“ на ринку праці».

Джерело: Радіо «Західний полюс»