друкувати


Міні-турне Херсонських лялькарів Західною Україною збитковим не стало

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-05 11:30:03

Гастролі для українського театру — це справжня розкіш. Особливо якщо театр — ляльковий. Однак міні-турне Херсонських лялькарів Західною Україною збитковим не стало.

Адже мандрують вони завдяки гранту від Мінкультури. До Івано-Франківська театр із сорокарічною історією привіз одразу дві вистави. Перша з них — це веселий естрадний концерт для малят з використанням понад півсотні різноманітних ляльок. Якщо одна вистава — розважальна, то друга — з глибоким змістом. Це «Легенда про отамана Сірка» — цьогорічна прем'єра херсонців.

Перша ж презентація вистави про запорізьких козаків на міжнародному фестивалі «Мельпомена Таврії» принесла одразу дві нагороди. Її відзначили «За оригінальне прочитання національного фольклору», а також як кращу дитячу виставу. Козацька тематика на сцені, у сучасному кінематографі та літературі надзвичайно популярна. Однак автори «Легенди про отамана Сірка» зосередились не на історії, а на цікавих легендах. Попри серйозний зміст, вистава «Легенда про отамана Сірка» викликала шквал емоцій у юної івано-франківської публіки. До речі, саме з нею колектив Херсонського театру ляльок 1-го жовтня урочисто відкриватиме Ужгородський міжнародний фестиваль «Інтерлялька 2010»

Джерело: Радіо «Західний полюс»