друкувати


В Івано-Франківську презентували … «Мотлох»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-10-02 11:30:39

«Мотлох». Таку назву носить перша збірка творів молодого івано-франківського письменника, журналіста обласного радіо Василя Карп’юка, яку він презентував 30 вересня в приміщенні Івано-Франківського культурно-мистецького центру «Є».

До книжки увійшли обрані поетичні та прозаїчні твори автора, написані ним за одинадцять останніх років – рівно половину його життя, як висловився сам письменник. «Кажуть, що «Мотлох» – це погана назва, оскільки означає непотріб, – коментує Василь свою книгу, – Але є два види непотребу: є сміття, яке викидають у сміттярку, а є мотлох, який викидають на горище. Отож мотлох є над людиною, бо ще треба подумати, що з ним зробити. Отож у мене є мотлох…».

Зі слів В.Карп’юка, в його творах кожен може знайти щось для себе. Тож його збірка – це все-таки «Мотлох».

Як стверджує поетеса Галина Петросаняк, яка тривалий час є наставницею автора по літературній студії, коли Василь вперше приніс свої вірші, написані ще в школі, вона подумала що вони не цікаві, хоча авторові це не сказала. «Василь поїхав, – зазначає пані Галина, – і привіз другу збірку. Тоді я побачила, що це інший Василь і дуже зраділа, оскільки побачила, який він гнучкий».

Колеги по цеху вважають В.Карп’юка дуже стихійним, настільки стихійним, що деякі його твори не для всіх є зрозумілими. Втім, почин покладено і Василь не має наміру зупинятись на досягнутому. Зрештою, цього менше всього хотілося б численним прихильникам його творчості.

Автор: Сергій БІЛИЙ