друкувати


В.Янукович оголосив 2011 рік Роком освіти та інформаційного суспільства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-30 06:09:54

Президент Віктор Янукович оголосив 2011 рік Роком освіти та інформаційного суспільства. Президент зробив це з метою покращення функціонування та інноваційного розвитку освіти, підвищення його якості і доступності, інтеграції в європейський освітній простір.

Цим же указом глава держави підтримав ініціативу педагогічної громадськості, Національної академії педагогічних наук та Міністерства освіти і науки з проведення в березні 2011 року всеукраїнського з'їзду працівників освіти.

Янукович також доручив Кабінету міністрів розробити і затвердити до 15 грудня план заходів щодо проведення року освіти та інформаційного суспільства, передбачивши, зокрема, заходи щодо створення умов для підвищення комп'ютерної грамотності громадян.

Також уряду доручено розробити і затвердити державні цільові програми з розвитку освіти в країні та внести до 1 грудня зміни до плану заходів з розвитку освіти на період до 2011 року для приведення у відповідність до сучасних потреб.

Глава держави також доручив Кабміну вдосконалити порядок забезпечення навчальною літературою, прискорити розробку проекту нової редакції закону "Про вищу освіту" та до 2011 року вдосконалити механізму формування держзамовлення на підготовку фахівців відповідно до потреб економіки.

Міносвіти доручено розробити план введення єдиної інформаційної системи управління освітою, створити до 1 травня 2011 року відкриту єдину державну електронну базу освіти, удосконалити до 15 листопада 2010 умови прийому до вузів.

Раніше Янукович доручив міністру освіти і науки Дмитру Табачнику забезпечити широке громадське обговорення підготовленого міністерством законопроекту про реформу вищої освіти.

Джерело: ТСН.ua