друкувати


В.Янукович висловив своє занепокоєння станом здоров’я дітей і молоді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-30 02:50:52

Президент України Віктор Янукович констатує, що українські діти і молодь вживають найбільше у світі алкоголю і тютюну.

Своє занепокоєння станом здоров’я дітей і молоді він висловив на засіданні Громадської гуманітарної ради.

"Упродовж останніх років не спостерігалося навіть тенденції до покращення стану здоров’я дітей. Навпаки, у порівнянні з 2003 роком показник захворюваності дітей у 2009-му збільшився на 15%", - констатував президент.

Він навів дані, що серед дітей прогресують хронічні хвороби серцево-судинної, ендокринної та нервової системи. "Думаю, те, що українські діти вживають більше, ніж будь-де у світі, алкоголю і тютюну… Виросло ціле покоління пивної молоді", - заявив Віктор Янукович.

"Часто надходять трагічні інформації – діти помирають прямо у школі", – зазначив Віктор Янукович, зауваживши, що на сьогодні лише 6–10% випускників загальноосвітніх шкіл є здоровими.

"Жахливо те, що серед учнів шкільного віку трапляються смертельні випадки, пов’язані з хворобами, які вчасно не діагностовано", – додав президент. У цій площині Віктор Янукович звернув особливу увагу на питання попередження захворювань серед дітей-сиріт. Держава, на думку президента, має побудувати відповідну дієву систему.

За словами Віктора Януковича, за роки Незалежності в Україні значно зросла кількість випадків передчасних смертей, особливо серед чоловіків. Він навів статистику, що за цей період населення держави скоротилося на 6 млн. і на сьогодні становить 45,8 млн. людей.

Маємо також визнати, сказав Віктор Янукович, що нормою життя українців стають такі негативні чинники як неправильне харчування, недостатня рухова активність, зловживання алкоголем та тютюнопалінням.

"Політична нестабільність, яка переслідувала Україну практично всі 19 років незалежності, наклала відбиток і на психологічне, і на соціальне благополуччя громадян. У разі збереження й надалі таких негативних тенденцій погіршення здоров’я українського народу перетвориться на довгострокове гальмо соціально-економічного розвитку", – відзначив президент.

Остання доповідь Всесвітньої організації охорони здоров'я засвідчила, також, що Україна посідає 5-те місце за рівнем насильства серед молоді. Україна також посідає одне з останніх місць з профілактики СНІДу - лише 10 відсотків інфікованих українців отримують необхідне лікування.

Джерело: BBC Ukrainian