друкувати


Львівщина вже готується до Олімпіади-2022. А Прикарпаття?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-30 03:45:27

Якщо Івано-Франкіщина поки тільки на словах готується до реалізації проекту з проведення зимової Олімпіади на теренах нашого краю, Львівська область вже розробляє концепції майбутнього проекту.

Так, 25 вересня у тутешній ОДА відбулася презентація концепції реалізації в області проекту "Олімпійська надія - 2022". Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Цю концепцію розробила робоча група, що була створена в облдержадміністрації на виконання відповідного доручення Президента України Віктора Януковича. За словами голови ЛОДА Василь Горбаль концепцією передбачено розміщення об'єктів для проведення змагань із зимових видів спорту. Основні споруди будуть розташовані у Львові та Сколівському районі…

Проектанти запропонували спорудити в обласному центрі п'ять льодових палаців для тренувань та проведення змагань із ковзанярського спорту, фігурного катання, хокею та шорт треку. А на базі Сколівського району запланували розвиток спортивної інфраструктури для занять біатлоном, гірськолижним спортом, лижними гонками, сноубордом, фрістайлом та лижним двоборством. Крім цього, консультанти порадили розмістити у лісі між Львовом та Винниками комплекс для занять стрибками з трампліну, бобслеєм та санним спортом.

Окремо в концепції передбачено зведення поблизу Дублян всеукраїнського центру підготовки олімпійців. Василь Горбаль подякував розробникам концепції за якісно виконану роботу. За його словами, підготовлені матеріали будуть передані на розгляд першим особам держави. Як бачимо, Львівщина всерйоз має намір провести "білу" Олімпіаду саме на своїх теренах. Чим же відповість на таких хід сусідів Івано-Франківщина?

Джерело: sport.if.ua