друкувати


Євроклуб відчиняє свої двері новим членам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-25 10:15:57

Поки українські політики сперечаються щодо шляхів інтеграції України до Європи, івано-франківські школярі давно вже відчувають себе повноправними членами Європейського співтовариства.

Адже в області вже протягом трьох років активно функціонує Європейський клуб для старшокласників, діяльність якого спрямована на прищеплення дітям європейських цінностей вже в молодому віці. «Європейський клуб для старшокласників, - розповідає засновниця і керівник структури почав діяти з листопада 2008 року. Клуб займається вивченням Європейського союзу: історії, культур, звичаїв, традицій країн Європи і зокрема країн Європейського союзу. Також ми вивчаємо євроінтеграцію і євроатлантичну інтеграцію».

Зі слів пані Уварової, клуб розрахований на учнів 8-10-х класів, які беруть активну участь в діяльності створених на підставі відповідного наказу міського управління освіти європейських клубів при школах. «Наш євроклуб, - розповідає вона, - відвідує по двоє старост з кожного шкільного євроклубу».

Ініціатива створення такої структури належить самій Т.Уваровій, проте вона знайшла якнайактивнішу підтримку у керівництва Івано-Франківських міських управління освіти та центру дитячої творчості, які переконані, що саме в такий спосіб можна закласти в українській нації основу нової європейської ментальності, яка стане базисом для побудови нової, орієнтованої на людину з її потребами і інтересами держави.

Автор: Сергій БІЛИЙ