друкувати


Звернення депутатів Коломийської міської ради

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-24 05:20:42

Президенту України
В.Януковичу

Голові Верховної Ради України
В.Литвину

Звернення

Цинізм Верховної Ради України посягнув своєю брутальною московською рукою на одвічну святиню українського народу – його мову. Про це свідчить зареєстрований до розгляду антиконституційний законопроект № 1015-3 «Про мови в Україні», внесений групою депутатів від партії регіонів- Олександром Єфремовим, від комуністичної партії – Петром Симоненком та від блоку Литвина – Сергієм Гриневецьким. Нехтуючи основним законом держави КОНСТИТУЦІЄЮ та волею титульної нації, влада прагне продовжити імперську традицію знищення української мови, запроваджену Емським указом та Валуєвським циркуляром Московської імперії, а також заходами більшовицьких вождів щодо політики невпинної, послідовної та цілеспрямованої русифікації України.

Цей крок українофобів у вищому законодавчому органі Української Держави, депутати Коломийської міської Ради розцінюють як прямий замах на суверенітет України, який продовжує ланцюг наруги над національною свідомістю, історією, церквою та культурою, кінцевою метою якого є руйнація підвалин української державності. Прийняттю цього антиукраїнського закону сприяють не тільки московські шовіністи п’ятої колони в Україні , а і перевертні, що пролізли до Верховної Ради на гаслах українських національних ідей, тим самим осквернивши священні могили борців за волю і незалежність Української держави.

Пане Президенте! Вже вкотре ми звертаємось до Вас як до гаранта Конституції Незалежної Української Держави, не допустити прийняття антиконституційних законів та не випробовувати терпіння власного народу, який на відміну від ваших однопартійців свято дотримується Вашого ж гасла «Любіть Україну».

Пане Голово Верховної Ради! Ви так довго та наполегливо переконували український народ у любові та шані до нього. Сьогодні Ви заборгували перед ним виконанням своїх обіцянок. Тож у Ваших силах припинити цей шабаш над найсвятішою цінністю вашого народу, його одвічною багатостраждальною мовою і цим прислужитися йому навіки. Не допустіть прийняття закону, за який проклинатимуть Вас нащадки. Разом з нами скажіть:

  • Ні посяганням на українські національні святині!

  • Ні русифікації України!

  • Ні другій державній мові!

У випадку ігнорування наших вимог, залишаємо за собою право разом з депутатами Івано-Франківської обласної Ради звернутися до молоді, інтелігенції, всіх українців, яким не байдужа доля держави, взяти участь у масових акціях протесту, захистити свою національну ідентичність та право розмовляти рідною мовою. У випадку русифікації – національний бунт невідворотний.

Прийнято на 52 сесії Коломийської міської Ради п’ятого скликання 23 вересня 2010 року