друкувати


Анна Рогович виступила на чемпіонаті світу з боксу у Барбадосі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-24 12:45:05

Днями завершився шостий чемпіонат світу з боксу серед жінок. Турнір відбувався у Барбадосі, державі, яка знаходиться на однойменному мальовничому острові в Атлантичному океані, на схід від Карибського моря.

Україна відрядила на турнір збірну у складі десяти дівчат. Серед них була і коломийська боксерка Анна Рогович. На світовій першості побував заслужений тренер України, віце-президент Івано-Франківської обласної федерації боксу коломиянин Іван Данилишин. Він розповів журналісту sport.if.ua про чемпіонат.

Отож Анна Рогович виступила у ваговій категорії до 54 кг. Як каже Данилишин, наші боксерці не пощастило з жеребом. Вже у першому бою їй протистояла досвідчена росіянка Олена Савельєва. "Анна доволі непогано провела бій. Боксувала на рівних, — каже Іван Данилишин. — Перемогу росіянка отримала завдяки останньому, четвертому, раунду".

За словами тренера, навіть попри те, що Анна програла перший бій, турнір піде їй на користь. Юна 18-річна коломиянка була наймолодшою в українській команді і чемпіонат світу став дуже корисним досвідом.

Нині Анна Рогович починає підготовку до чемпіонату світу з боксу серед студентів. Турнір запланований на листопад у Монголії.

Загалом збірна України покращила свої показники на світових першостях. Минулого разу українки з одною медаллю зайняли 17-те загальнокомандне місце. Цього року наші боксери здобули три нагороди та посіли високе шосте місце. Срібною призеркою стала Катерина Кужель (вагова категорія понад 81 кг), бронзу додому привезли Тетяна Коб (до 51 кг) і Лілія Дурнєва (до 75 кг).

Цьогорічний чемпіонат світу по боксу серед жінок увійде в історію, як перший турнір, проведений після прийняття жіночого боксу до програми Олімпійських ігор. У ньому взяли участь спортсменки з 75 країн світу (306 боксерів) — абсолютний рекорд змагань, адже це вдвічі більше, ніж на попередньому світовому боксерському форумі.

Іван Данилишин говорить, що нині жіночий бокс стає все популярнішим та престижнішим у світі. Так, за підсумками чемпіонату світу президент AIBA на турнірі зазначив, що ця організація починає роботу над введенням до програми Олімпіади усіх вагових категорій жіночого боксу. Наразі олімпійськими є три категорії.