друкувати


М.Азаров: Високих цін на житло вже не буде

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-24 10:15:58

Прем'єр-міністр України Микола Азаров закликав місцеву владу ефективно працювати над виведенням будівельного комплексу з кризи. Про це повідомили в прес-службі КМУ.

Під час наради з питань соціально-економічного розвитку Одещини Азаров розкритикував ситуацію, коли будівельний комплекс Одеської області не тільки не оговтався від удару, нанесеного провальною політикою 2008-2009 років, але і продовжує падіння в поточному році. Глава уряду переконаний, що будівництво є тією ланкою, яка спричинить за собою ланцюг економічного зростання. І місцева влада повинна стати генератором таких зрушень.

"Потрібно предметно зайнятися кожним замороженим, закинутим об'єктом. Збирайте інвесторів, забудовників, банкірів-кредиторів цих об'єктів і знаходьте рішення", - звернувся до місцевого керівництва регіону прем'єр-міністр.

При цьому Азаров наголосив, що забудовники повинні зрозуміти, що цін, які були на піку розігрітого попиту, вже не буде, тому притримувати добудову та продаж житла і комерційної нерухомості безперспективно.

"Тому ми вирішили запровадити такий механізм: якщо забудовники підуть на продаж нерухомості з мінімальною рентабельністю, то уряд і місцева влада підуть на фінансування витрат, необхідних для добудови об'єктів та початку їх продажу", - відзначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що, на думку експертів, в Україні в 2010 році обсяги житлового будівництва з кожним місяцем значно знижуються.

Джерело: ТСН.ua