друкувати


М.Негрич: Несу персональну відповідальність перед Президентом України за кожного в районі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-22 05:00:35

До складу П’ядицької сільської ради Коломийського району входить село П’ядики. Кількість населення становить 3537 осіб. У П’ядиках є школа І-ІІІ ступенів, амбулаторія, Будинок культури, сім закладів торгівлі, три кафе. На території села розміщено організації: ЖКП "П’ядицьке", ТТТ "Меблева фабрика", Коломийська Дослідна станція, відділення АТ "Степан Мельничук", ВАТ "Сільгоспхімія", ВАТ Райпостач".

Відділом освіти райдержадміністрації у 2010 році закуплено та встановлено спортивну площадку зі штучним покриттям на суму 234,3 тис.грн. Цього ж року придбано матеріалів на суму 21,4 тис.грн для проведення ремонту загальноосвітньої школи. У 2009 році за кошти сільської ради проведено роботи по заміні паливної системи у Будинку культури та завершено капітальний ремонт адмінприміщення сільської ради.

У 2009 році на виконання Програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів району на 2009-2012 роки П’ядицькій сільській раді виділено кошти в сумі 34,8 тис.грн за які освітлено центр села та вул.Кринички. Також за кошти мешканців села освітлено вулиці Шевченка, Франка та Вишнева.

Цьогоріч відремонтовано дороги з асфальтовим покриттям на суму 30,0 тис.грн. Встановлено нову водонапірну башню, просвердлено свердловину для забезпечення якісною питною водою жителів мікрорайону Дослідна станція. За благодійні кошти перекрито приміщення автобусної зупинки. В амбулаторії зроблено поточний ремонт та замінено водогін, ведеться також ремонт дитячого садка за кошти, виділені з районного бюджету в сумі 170,0 тис.грн.

Про це звітував перед громадою сільський голова Роман Сікорський. Єдине, що болить голову – це добудова школи. При першій каденції Михайла Негрича було залито фундамент під добудову школи. На сьогодні зросла тенденція до збільшення школярів, відповідно потрібно ширшого приміщення. Порадившись з громадою, Михайло Негрич сказав, що навесні слід розпочинати добудову навчального закладу, в якому працює зразковий колектив на чолі з директором.

Мешканці села активно обговорювали питання ремонту доріг та реконструкцій ліній. У 2010 році в селі встановлено розвантажувальний пристрій по вул. Гнатюка, який дає можливість не зменшувати напругу. Як скаржилися жителі вул. Семенівка, через брак електроенергії виникає побоювання щодо побутової техніки. Михайло Негрич розпорядився, енергетики вирішили і доповіли про виконане найближчим часом. Назріло питання про передачу приміщення Коломийської дослідної станції, в якому розміщена амбулаторія с.П’ядики на баланс сільської ради. В даний час відсутня документація на право власності на приміщення амбулаторії. Директор дослідної станції Галина Куничак переконана, що передача приміщення не обов’язкова, оскільки на дослідній працюють науковці, з часом станція розвиватиметься, є потреба в техніці.

На зустрічі звучали також питання про спрямування русел річок, благоустрій села та будівництво доріг з асфальтованим покриттям.

Важливою темою на сходах було будівництво очисних споруд, каналізаційного колектора й водопровідних мереж у П’ядиках і мікрорайону Дослідна станція. Громада проголосувала і прийняла рішення про будівництво очисних споруд та звернення до обласної державної адміністрації та екологічної служи у 2011 році. В цьому посприяють також і голова районної ради Дмитро Неміш, його заступник Михайло Туринський.

На закінчення Михайло Негрич сказав, що несе персональну відповідальність перед Президентом України за кожного в районі. Він подякував жителям села за активну участь й нагадав про місцеві вибори: обрати достойних сільського голову, депутатів районних та місцевих рад.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА