друкувати


Уряд схвалив Угоду щодо регіонального розвитку Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-21 11:15:02

17 вересня Уряд на своєму засіданні схвалив Угоду між Кабінетом Міністрів України та Івано-Франківською обласною радою щодо регіонального розвитку Івано-Франківської області.

Угодою визначено заходи з реалізації пріоритетних напрямів розвитку регіону із зазначенням відповідних виконавців з боку уряду та органів місцевої влади, строків виконання та очікуваних результатів, а також порядок, обсяг, форму та строки фінансування заходів за рахунок коштів державного і місцевого бюджетів та інших джерел.

Основні напрямки угоди - реструктуризація промислового комплексу задля екологічної безпеки регіону, розбудова і модернізація транспортної та соціальної інфраструктури, упередження надзвичайних екологічних ситуацій.

В Угоді задекларовано спільне фінансування близько 30 проектів на суму понад мільярд гривень. Серед спільних намірів – завершення робіт з будівництва та капітального ремонту автомобільних доріг в обхід історичних міст Болехова, Рогатина та селища Заболотів, будівництво автотранспортної мережі в обхід обласного центру через ріку Бистриця, модернізація Міжнародного аеропорту «Івано-Франківськ» та інші.

Грошова частка уряду в Угоді становитиме не менше 600 млн. грн., понад 200 тис. грн. передбачено виділити з обласного бюджету.

Довідково. Схвалена сесією облради Угода з Урядом щодо регіонального розвитку Прикарпаття діятиме до кінця 2015 року.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА