друкувати


Мирослава Которович завітала до Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-16 04:30:43

Срипалька з всесвітньо відомим прізвищем завітала до Івано-Франківська. Мирослава Которович завдячує своєю професією й талантом генам. Батько Богодар передав їй у спадок не лише майстерність, а й цілком особливий інструмент.

Скрипка з Державної Колекції колишнього Радянського Союзу, розповідає Мирослава, створена ще у 18ст. з запасів дерева самого Страдіварі. Завдяки видатному митцеві, який грав на ній усе життя, інструмент зберігається у Держколекції України. Однак його досі прагнуть повернути до Москви. Почути неймовірний голос унікальної скрипки у поєднанні з віртуозністю її власниці іванофранківці зможуть вже 24 вересня.

Саме тоді Мирослава Которович презентуватиме свою нову концертну програму під назвою «Почуття на терезах». Її виконує не сама, а в дуеті з баяністом-віртуозом Романом Юсипеєм. Оригінальне для класичної музики поєднання інструментів, сучасні твори та мелодії для душі — ось що чекатиме свідків цього дійства. Загалом кожну свою програму, каже Мирослава, прагне зробити особливою, аби представити класичну музику у сучасному світлі.

А от цього разу вершини майстерності демонструвала не Мирослава Которович. На майстер-класі відомої скрипальки — її учні. Кращі студенти класу молодої викладачки з Національної музичної академії презентували уривок з програми «Таємниці кишенькової скрипки». У ній — не лише твори класиків, але й танці, здебільшого бальні, які виконували колись під ці старовинні мелодії.

Джерело: Радіо «Західний полюс»