друкувати


Розвиток шкільного бджолярства на Прикарпатті набуває масовості

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-14 07:30:45

Розвиток шкільного бджолярства на Прикарпатті, схоже, набуває масовості. Першими започаткували цю справу галичани, створивши на базі двох шкіл — Бринсьої та Дубівецької — товариства юних бджолярів, організувавши пасіки і відповідне навчання. Прищеплює любов до цього "виду мистецтва" (як сам називає його) головний бджоляр району Віктор Білаш.

Сприяє активному поширенню бджолярської справи в області голова Прикарпатської обласної асоціації бджолярів Богдан Паркулаб. Він самостійно розробив проект виробництва продуктів бджолярства, шукає шляхи його реалізації. За сприяння Петра Паркулаба багато шкільних пасік є вже в Тисменицькому районі. Тут у 16-и середніх навчальних закладах теоретично і практично вивчають пасічництво, а мед та похідні від нього потрапляють до шкільної їдальні.

“Якщо реалізувати проект, над яким я працював упродовж багатьох років, — каже головний бджоляр області, — то зможемо забезпечити продуктами бджільництва всю Європу”. А поки що солодкий продукт стає надбанням прикарпатських школярів, які досить активно залучаються до цієї важливої для здоров’я справи.

До речі, Україна за обсягом виробництва продуктів бджоляртсва знаходиться на 5-у місці в Європі.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК