друкувати


Про результати роботи в рамках операції «Бюджет» на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-14 02:15:32

Мета операції «Бюджет» - протидія тіньовим процесам в економіці та забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

В рамках операції особлива увага податківцями області приділена 43 підприємствам Прикарпаття з валовим доходом за 2009 р. понад 70 млн грн та податковим навантаженням по податку на прибуток менше 1%, а також підприємствам так званої «ризикової категорії», які беруть участь у схемах ухилення від сплати податків.

Тому підприємства, які потрапили до групи ризику, мають усвідомлювати всі можливі наслідки цієї обставини і надалі безумовно дотримуватися вимог податкового законодавства.

Для виконання завдань, визначених в рамках операції «Бюджет», в обласній податковій адміністрації діє робоча група, яка забезпечує координацію роботи структурних підрозділів обласного апарату з відпрацювання проблемних питань щодо виявлення і припинення протиправної діяльності суб’єктів господарювання. Відповідна робота проводиться і підпорядкованими податковими інспекціями.

Станом на 10.09.2010 р. податківцями закінчено проведення перевірок 18 суб’єктів господарської діяльності, за наслідками яких донараховано 3 млн 20,3 тис. грн, зменшено заявленого до відшкодування ПДВ на суму 31 млн 833,7 тис. грн, зменшено збитки СГД на суму 7 млн. 466,4 тис. грн та виявлено 1 злочин у сфері оподаткування за ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Крім того, завдяки вжитим заходам, підприємствами самостійно відкориговані податкові зобов’язання в сторону збільшення на суму 2 млн 52,7 тис. грн.

Джерело: Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області