друкувати


Військовослужбовців Прикарпаття непокоїть корупція в їхніх лавах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-14 10:15:30

Військовослужбовців Прикарпаття непокоїть корупція в їхніх лавах. Як боротися з цією проблемою комісари області вирішували за круглим столом спільно з правоохоронцями.

Протягом останнього часу, каже комісар Ігор Боловицький, у військових формуваннях Збройних Сил України спостерігається тенденція до зростання рівня злочинності. Насамперед це стосується хабарництва під час призовної кампанії. Для викорінення цього явища,люди у погонах пропонують між призовником та військовослужбовцем встановити захисний бар'єр. Зазвичай, кажуть правоохоронці, першими, хто дізнається про військовослужбовця — хабарника це самі службовці.

Відтак, отримавши інформацію про те, що працівник комісаріату має намір взяти хабар варто одразу повідомляти у правоохоронні органи. Або ж під будь-яким приводом звільняти таку людину із займаної посади. Цього року порушено кримінальну справу відносно заступника військового комісара у районі. 31-річного офіцера працівники міліції викрили у хабарництві. За ухилення від строкової служби посадовець вимагав та отримав хабарі щонайменше від трьох призовників.

Джерело: Радіо «Західний полюс»