друкувати


А.Парубій: Коаліція намагається ввести в Україні двомовність

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-13 06:30:44

Намаганням ввести в Україні двомовність назвав нароний депутат України від блоку НУНС Андрій Парубій проект нового Закону «Про мови», зареєстрований нещодавно депутатом-регіоналом Олександром Єфремовим, лідером КПУ Петром Симоненком та членом фракції Блоку Литвина Сергієм Гриневецьким.

Зі слів А.Парубія, який перебував в Івано-Франківську в зв'язку з участю у презентації Фундації ім. Олекси Гірника, автори законопроекту давно хотіли надати російській мові статус державної в нашій країні, проте на заваді їм стояла Конституція України, яка чітко закріплює, яка мова є державною. «Тоді, - ствердує депутат, - вони вирішили піти оманливим шляхом, обійти Контситуцію на рівні закону, норми якого значно легше змінити, ніж конституційні».

На думку «нашоукраїнця», сьогодні російська мова не потребує особливого захисту в Україні, оскільки переживає «небувалий розквіт». В зв’язку з цим депутату не зрозуміло, яким чином права російськомовного населення можуть бути ущемлені. Він переконаний, що Партія регіонів «виконує «темники», які пишуться в Кремлі», а тому його фракція має намір за будь-що не допустити прийняття даного Закону. Для цього депутати готові вдатися до будь-яких передбачених законом методів: від переговорів до блокування трибуни.

«На жаль, - стверджує пан Парубій, - нам не так важко воювати з Партією регіонів та її сателітами, як домовитись з нашими так званими партнерами, що показали події 27 квітня».

Автор: Сергій БІЛИЙ