друкувати


Міцність вашого рукостискання може бути відповіддю на питання як довго будете жити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-13 04:00:05

Вчені з лондонського Юніверсіті Колледж пов’язують баланс у старших людей, міцність потискання рук і вправність вставання зі стільця з ризиком ранньої смерті.

Ті, хто зробив вищезгадані тести вправно, житиме довше, - повідомляє медичне видання British Medical Journal.

Тепер вчені сподіваються, що такі прості вправи можуть допомогти медикам визначити пацієнтів "групи ризику".

З часом це може бути корисним для молодих людей з точки зору профілактичної медицини.

Дослідження, проведене вченими, поєднує результати більше, ніж 30 попередніх дослідницьких проектів, в яких брали участь десятки тисяч людей, що порівнювали "фізичний потенціал" і смертність.

У дослідженнях брали участь переважно люди старші 60 років, які ведуть активний спосіб життя.

Вчені виявили, що рівень смертності у людей зі слабким рукостисканням на 67% вище, ніж у тих, хто надає перевагу міцному потисненню руки.

Подібне також виявили з іншими фізичними ознаками: люди, які ходять повільно, мають втричі більші шанси померти, ніж ті, хто ходить швидко.

Рівень смертності серед людей, що повільно встають зі стільця, удвічі більший, ніж серед тих, хто швидко здіймається на ноги.

Навіть уміння балансувати на одній нозі може бути пов’язане зі зниженням ризику смерті.

Ідентифікація

Хоча кволість, яка властива майже всім хворобам і загальним погіршенням здоров'я, може пояснити значну частину розбіжностей, саме у випадку потискання рук результати досліджень показали, що люди з міцним рукостисканням не мають видимих проблем зі здоров’ям.

Професор Аван Сойєр, лікар-геріатр і співавтор досліджень говорить, що відтепер вона наполягатиме на ширшому використанні таких методів контролю пацієнтів, як сила рукостискання.

Таким чином вона планує визначати пацієнтів, що мають проблеми зі здоров’ям.

"Одне з нещодавніх досліджень, що було проведене у лікарні, показало зв’язок між рукостисканням і часом, проведеним у лікарні. Я вважаю, що це вельми важливий висновок. На даний момент ми говоримо переважно про немічних людей похилого віку, але з часом це може мати відношення до молодих людей з точки зору профілактичної медицини", - каже Аван Сойєр.

Вона твердить, що деякі дослідження показують можливість пов’язувати міцність рукостискання зі станом здоров’я у молодих людей і таким чином можна буде визначити їхні майбутні хвороби.

Джерело: BBC Ukrainian