друкувати


Найбільший попит серед студентів мають однокімнатні квартири з меблями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-09 06:45:08

На початку вересня до івано-франківських маклерів у пошуках помешкань звернулися на 5% більше студентів, аніж на початку минулого навчального року. Про це розповідає Світлана Андрійчук, виконавчий директор рієлторської компанії ”Прикарпатський Дім”.

— Сьогодні студенти стали вибагливіші в пошуку житла. Більшість уже не влаштовує кімнатка з хазяйкою, тому часто шукають окремі квартири. З власниками погоджуються жити переважно дівчата. Таких нині десь 30 відсотків.

Найбільший попит мають однокімнатні квартири з меблями, автономним опаленням, вартістю до 200 доларів. Їх винаймають переважно на двох. Для трьох-чотирьох і більше осіб шукають 2–3-кімнатні помешкання. Тоді ціна становить 400–450 гривень із людини. Здебільшого винаймають квартири біля вузів, хоча житло тут і дорожче. Це вулиця Чорновола біля Прикарпатського університету, район університету нафти і газу — вулиці Карпатська, Пулюя, Берегова. Медики шукають квартири на Пасічній.

— Господарі бояться поселяти у своїх квартирах тільки іноземних студентів. Вони до нас приїжджають переважно з Близького Сходу. У місцевих чомусь до них є певна пересторога. Тому таким студентам набагато важче винайняти житло, хоча заплатити вони можуть більше.

Автор: Ірина КОПИСТИНСЬКА
Джерело: Gazeta.ua