друкувати


Президент "Урагану" поділився своїми думками щодо нового футзального сезону

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-09 01:00:53

У розмові з журналістом порталу sport.if.ua президент івано-франківського "Урагану" Олександр Бубен поділився своїми думками щодо нового футзального сезону, розповів про завдання, поставлені перед командою, а також прокоментував ситуацію із запрошенням бразильських легіонерів, розказав про співпрацю з баскетбольною "Говерлою" і дав свій прогноз щодо нового Палацу спорту в Івано-Франківську.

- Чого ви чекаєте від нового чемпіонату України? Які завдання в "Урагану" на цей сезон?
- Знаєте, коли просто чемпіонат іде в два кола - це одна стратегія. Коли додається серія плей-офф - це зовсім інша. Тобто можна відіграти першу частину сезону, потрапити до числа команд, які продовжать боротьбу за нагороди і вже там, у серії плей-офф, виступити максимально потужно, завоювавши одне з призових місць. Щодо завдань "Урагану" на новий чемпіонат, то вони і цього разу незмінні - перемогти у Кубку України та завоювати комплект нагород. Гадаю, Івано-Франківськ вже давно очікує їх.

- Після нещодавнього спарингу "Урагану" з "Таймом" ви спілкувалися з президентом львівського клубу Романом Кедиком. Якщо не секрет, про що йшлася мова?
- Я подякував йому за те, що він завітав до Івано-Франківська на цей матч. Він також ретельно спостерігає за новачком своєї команди - бразильцем Максом. Загалом ми домовилися, що будемо підтримувати "Тайм" у Львові під час розіграшу футзального Кубка УЄФА.

- До речі, про бразильців. Під час міжсезоння донецький "Шахтар" повністю відмовився від їх послуг. В "Урагані" ж навпаки бразильські легіонери мають підсилити склад. Як ви вважаєте, чи піде на користь клубу запрошення легіонерів?
- Щодо корисності бразильців, то тут маємо два аспекти: перший - якщо вони виявляться якісними футзалістами, це, насамперед, буде цікаво глядачам. Взагалі ж хотілося би бачити аншлаги на домашніх матчах. Для цього створено усі умови - є новий ігровий майданчик, нові трибуни, хороше освітлення. Другий аспект: бразильці - це зовсім інша школа, інша тактика володіння м'ячем. Впевнений, що за ними спостерігати буде цікаво не тільки молодим, а й досвідченим гравцям. Це два позитивні аспекти, задля яких потрібно запрошувати легіонерів у наш чемпіонат. Сподіваємося, що вже у вересні ми побачимо наші нові придбання.

- Як вважаєте, чи можуть виникнути у легіонерів проблеми з адаптацією?

- Ці усі проблеми можна вирішити. Головне, щоби вони відпрацювали той фінансовий ресурс і виправдали ті сподівання, які на них ми будемо покладати. Зокрема, одна з наших четвірок потребує підсилення, причому досить суттєвого.

- Ви згадали про оновлену домашню арену. Як вам взагалі співпрацюється з баскетбольним клубом "Говерла"?
- Завжди, коли ти йдеш локомотивом певних змін, ментально ти готовий диктувати усім іншим. Але ми цілком нормально співпрацюємо з "Говерлою" і особисто з генеральним директором клубу Андрієм Дроздовим. Більш того, якихось питань, які б ми не могли вирішити, практично немає. У самому залі й надалі триватимуть зміни, і ми вже намітили шлях їх реалізації. Хотів би зазначити, що у нас практично один той самий вболівальник, тобто приблизно 80% відсотків шанувальників спорту приходять на матчі "Урагану" і "Говерли". Які ж можуть бути між нами суперечки?

- Ваш прогноз: коли у Івано-Франківську може з'явитися новий Палац спорту?
- Це буде тоді, коли буде воля нового мера міста на це рішення. Тобто і фінанси, і люди, які б могли долучитися до цього, на сьогоднішній день існують. Питання тільки у волі. Потрібно тільки запланувати це у своїй передвиборчій програмі. Можливо, у когось з кандидатів і з'явиться подібний пункт - побачимо це вже у жовтні.

Джерело: sport.if.ua