друкувати


Асоціацію регіональних лідерів презентували у столиці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-08 07:30:23

Лідер Громадського форуму Івано-Франківська Юрій Соловей взяв участь в прес-конференції представників Асоціації регіональних лідерів, яка відбулася 8 вересня на базі інформагентства УНІАН у столиці.

Темою заходу, в якому, крім Ю.Солов’я, також взяли участь лідери одеської ГО «Якість життя» Олексій Гончаренко, ГО «Харківські сузір’я» - Андрій Білогрищенко, та чернівецької ГО «Буковинська Рада» Михайло Крайс, стала власне презентація Асоціації на широкий загал та питання протидії використанню адміністративного ресурсу на місцевих виборах.

Учасники прес-конференції зокрема оголосили про намір об’єднати зусилля щодо протидії можливому адміністративному тиску на місцевому рівні під час цьогорічної виборчої кампанії. З цією метою вони планують звернутись до Президента України Віктора Януковича з вимогою забезпечити проведення демократичних виборів в країні та закликати міжнародні організації активно висвітлювати місцеві вибори.

«Дуже важливо, - зазначив під час прес-конференції Ю.Соловей, - щоб до влади в регіонах прийшли молоді люди, які б опікувались більше конкретними проблемами міста, ніж політикою»

В зв’язку з цим, він вбачає в Асоціації регіональних лідерів насамперед інструмент захисту прав її учасників в ході виборчої кампанії. «Мета наша проста і полягає в тому, - резюмував лідер Громадського форуму, - щоб кожен в нашій країні має право обирати і бути обраним».

Автор: Сергій БІЛИЙ