друкувати


Виплата заробітної плати під особливим контролем податківців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-08 06:15:34

Коломийською ОДПІ при проведенні заходів по операції зарплата в “конверті” з початку 2010 року виявлено 200 неоформлених найманих працівників, з них залучено до оподаткування 152 громадян, сплачено 15,2 тис.грн. Проведено 20 перевірок підприємств та фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності, які виплачують заробітну плату. За результатами перевірок донараховано 74,3 тис. грн податку.

За відповідний період спільною робочою групою в складі представників виконавчої влади та контролюючих органів проведено 16 засідань по питанню виплати заробітної плати нижче встановленого мінімального рівня. Додатково надійшло до бюджету 60,1 тис. грн.

У результаті проведення роботи податківців з керівниками підприємств протягом січня-серпня 2010 року погашена заборгованість по виплаті заробітної плати в сумі 1073,1 тис. грн. До бюджету надійшло 68,4 тис. грн податку з доходів фізичних осіб.

Звертаємо увагу керівників підприємств,установ,організацій та фізичних осіб-підприємців на обов’язкове оформлення трудових відносин із найманими робітниками,на недопущення виплати заробітної плати у розмірі,меншому за встановлений законодавством рівень та заробітної плати в “конвертах”. Незареєстрований належним чином працівник ризикує залишитися без права на отримання пільг та допомог, гарантованих державою, особливо при нарахування пенсії. Адже лише утримані та сплачені до бюджету кошти із офіційного заробітку-це гарантований захист прав і інтересів кожної працюючої людини.

Коломийська ОДПІ запровадила телефони, за якими можна зателефонувати і повідомити про факти отримання заробітної плати у “конвертах”. Телефонуйте 2-07-26 та 2-65-48.

Джерело: Коломийська ОДПІ