друкувати


В Івано-Франківську через столичних чиновників припинили подачу гарячої води

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-07 02:30:04

Всього два тижні змогли потішитись івано-франківці гарячою водою в оселях, постачання якої було відновлене після тривалого літнього профілактичного ремонту 19 серпня.

Благо на цей період припали такі великі свята як Спаса, День Незалежності і 1 вересня і мешканців змогли вимитись перед ними у комфортних умовах. Втім, вже цими вихідними централізований підігрів води, що подається населенню, було знову припинено. «На даний момент, - розповідає «Експресу» начальник Івано-Франківської міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, - гаряче водопостачання здійснюється в лікарняні заклади міста та ряд будинків мікрорайону «Позитрон», де працює когенераційна установка».

Комунальники пояснюють таку ситуацію вжиттям вимушених заходів до вирішення питання щодо тарифів в Національній комісії щодо електроенергетики, чиновники якої мають затвердити нові тарифи та процедуру їх збирання. «Раніше, - зазначає директор КП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Ігор Прокопів, - тарифи розглядала цінова комісія і затверджував міськвиконком. Зараз ми подаємо пропозиції на затвердження НКРЕ. Необхідні документи ми подали, проте висновків досі немає».

Зі слів пана Прокопіва, якщо комунальне підприємство надаватиме послуги гарячого водопостачання за старими розцінками, це завдасть підприємству збитків на суму 500 тисяч гривень. «Ми зверталися з приводу можливої компенсації до Івано-Франківського міського голови, - продовжує керівник «Теплокомуненерго», - але він сказав, що таких коштів в міському бюджеті немає».

Автор: Сергій БІЛИЙ