друкувати


О.Сайко на Всесвітніх іграх єдиноборств виборола срібло

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-07 12:00:48

У Пекіні завершилися Всесвітні ігри єдиноборств. Масштабний турнір тривав вісім днів. Близько тисячі спортсменів боролися за медалі.

Серед наших самбістів єдину смедаль додому везе вихованка Надвірнянської СДЮШОР "Нафтохімік Прикарпаття" Олена Сайко. У її активі — срібна нагорода. Всього на пекінському турнірі було представлено чотири категорії самбо і дві — бойового самбо. Олена виступала у категорії до 64 кг самбо. Сьогодні спортсменка повернулася додому і телефоном поспілкувалася з кореспондентом sport.if.ua.

Наша краянка провела чотири поєдинки. Вона перемогла Санау Мандар з Мароко, Елінар Гонзалез з Венесуели, Адріану Черар з Румунії. "Непростим був поєдинок за вихід у фінал з румункою, — розповідає Олена. — Ми нею вже неодноразово зустрічалися на турнірах. За цей час вона мене настільки вивчила, що боротися було досить важко. Все ж таки я знайшла до неї підхід, а вона, розуміючи, що нічого зі мною не вдіє, почала боротися брудно, бити по ногах. Зауваження робили навіть судді".

У фінальній сутичці вихованка надвірнянського тренера Євгена Бондарука зійшлася з доволі сильною росіянкою Катериною Онопренко. Після рівного поєдинку перемогу з мінімальною перевагою здобула таки Онопренко.

Медалей в українських самбістів могло бути й дві. Як розповідає Олена, її колега по збірній відмовився від поєдинку за бронзову нагороду через важку травму: перелом двох сторін носу і струс мозку. Лікарі категорично заборонили продовжувати боротьбу, тож медаль взяв литовець.

Зараз кілька днів Олена Сайко відпочиватиме, а далі почне підготовку до чемпіонату світу з самбо. Турнір відбудеться в Узбекистані в листопаді.

Джерело: sport.if.ua