друкувати


400 мешканців Івано-Франківська 3 роки не можуть отримати держакти власності на землю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-06 06:00:05

Близько 400 мешканців Івано-Франківська, які мають господарські угіддя у мікрорайоні Нивка, понад три роки не можуть отримати державні акти власності на землю через конфлікт між державними органами влади – міською радою Івано-Франківська та Тисменицькою райдержадміністрацією.

Як повідомила 6 вересня під час сесії Івано-Франківської обласної ради депутат від фракції "Відродження Прикарпаття" Ярослава Ульванська, ці громадяни отримали від Івано-Франківської міської ради рішення про отримання державних актів, сплатили понад 3 тис. грн за виготовлення проектно-пошукових робіт, необхідного для початку будівництва на землі. Однак наразі рішення заблоковане, оскільки раніше Тисменицька РДА видала акт, за яким ці землі підпорядковані їй, - повідомляє кореспондент ZAXID.NET .

У депутатському запиті Я.Ульванської зазначено, що конфліктна ситуація склалася через незаконні дії попереднього голови Тисменицької РДА, яка, крім того, розділила зазначені два гектари земель між п’ятьма людьми.

На розгляд депутатів облради з цього приводу винесено запит, із закликом втрутитися у ситуацію. Зокрема запропоновано два способи вирішення проблеми – створити в 10-денний термін комісію з земельних питань, яка б розслідувала ситуацію, або закликати голову Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка, щоб він порекомендував новому голові Тисменицької РДА скасувати незаконне рішення свого попередника.