друкувати


«Народні адвокати» підбили підсумки роботи за рік

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-06 03:45:25

Підсумки реалізації на Прикарпатті соціальної програми правової допомоги «Народний адвокат» підбили сьогодні під час спеціальної прес-конференції голова Івано-Франківської міської організації Європейської партії України, під егідою якої здійснюється проект, Михайло Труфан, координатор програми для Івано-Франківщини Василь Вуйців та учасник проекту Світлана Калиняк.

Зі слів пана Вуйціва, діяльність програми полягає у наданні кваліфікованими юристами безоплатної правової допомоги всім бажаючим у вигляді складання позовних заяв, скарг до різних органів влади, оформлення різного роду документів, надання письмових та усних юридичних консультацій, здійснення дистанційного юридичного супроводу справ у судах. Така допомога надається у громадських юридичних приймальнях, які відкриті у 9 районних центрах Прикарпаття та м. Івано-Франківську. В обласному центрі наразі діє лише одна така приймальня, проте, як пообіцяв М.Труфан, вже на початку жовтня їх буде близько десяти в усіх мікрорайонах міста.

Як стверджують організатори прес-конференції, за рік роботи програми її послугами скористались 17,5 тисяч мешканців області, в тому числі понад 1,5 жителів обласного центру. В переважній більшості це скарги водіїв на неправомірні дії співробітників ДАІ, скарги дітей війни на порушення їх прав представниками органів соціального забезпечення, скарги мешканців багатоквартирних будинків на неправомірну забудову.

Автор: Сергій БІЛИЙ