друкувати


Через бездіяльність судових виконавців івано-франківський бюджет недоотримав понад 1,2 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-02 11:30:59

Багато нарікань з боку Івано-Франківської міської влади викликає діяльність відділу Державної виконавчої служби міського управління юстиції.

«Протягом 2009-2010 років, - зазначає виконувач обов’язків начальника юридичного відділу Івано-Франківського міськвиконкому Віктор Буджак, - до суду було направлено ряд справ щодо стягнення заборгованості з підприємств міста та приватних осіб. Не зважаючи на те, що всі зазначені справи були виграні, виконане на сьогоднішній виконаним є тільки одне рішення на суму 338 гривень».

Зі слів пана Буджака, в результаті бездіяльності судових виконавців міський бюджет недоотримав кошти в сумі 1214 тисяч гривень.

«Вживалися заходи дисциплінарного впливу, - продовжує він, - але, враховуючи велику плинність кадрів, та низький рівень заробітної платні, результату вони не дали».

Комунальників обурює той факт, що у справах проти міських ЖЕО виконавці реагують миттєво, зокрема блокують їх рахунки, в той час, як проти приватних осіб та комерційних організацій, серед яких є багато відомих в місті політичних фігур, ця роботи проводиться неохоче. «В ряді випадків блокуються рахунки і накладається арешт на майно, - зазначає пан Буджак, - але в більшості випадків виконавці відписують, що таке майно відсутнє».

Враховуючи викладене, міські чиновники вирішили забагати від начальника міського управління юстиції Юрія Проценка пояснень стосовно ситуації, що склалася, а вразі подальшого уникання ним спілкування з керівництвом міськвиконкому погрожують передати матеріали з даного питання до міської прокуратури.

Автор: Сергій БІЛИЙ