друкувати


Відбулися зустрічі з мешканцями сіл Коршева й Черемхова

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-01 05:45:49

До складу Коршівської сільської ради входять села Коршів, Казанів і Ліски. Чисельність населення становить 4275 осіб. Кількість дворів складає 1510, з них Коршів – 821, Казанів – 360, Ліски – 329.

На території сільської ради розташовано два промислові підприємства ПП "АМІС" (переробка деревини), ПФ "Червона калина" (переробка деревини), фермерське господарство "Вікторія", 16 торгівельних закладів, перукарня, побутове підприємство.

У 2009 році в селі завершено роботи по реконструкції другого поверху дитячого садка, зроблено ремонт внутрішньої системи каналізації, виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво очисних споруд.

Проблемні питання перспективного соціально-економічного розвитку Коршівської сільської ради: будівництво очисних споруд, каналізаційного колектора та водопровідної мережі в селах Коршів, Казанів та Ліски. Приміщення лікарської амбулаторії вимагає нового будівництва, адже збудоване на початку ХХ століття. Як і в кожному селі, є проблеми з ремонтом доріг, облаштуванню канав, забезпечення вуличного освітлення у всіх трьох селах та налагодження організованого збору й утилізація твердих побутових відходів.

Щодо Черемхова, то до складу Черемхіської сільської ради входить село Черемхів, на території якого розташовано чотири сільськогосподарські підприємства: ТзОВ "ЛендКом ЮА", ТзОВ "Варто", ТЗОВ "Джерело", готельно-ресторанний комплекс "Край неба", вісім торгівельних закладів. Є в селі школа І-ІІ ступенів, ФАП, бібліотека та сільський стадіон.

Сільський голова Микола Барасюк – ініціативний керівник, з перспективними поглядами, всіляко дбає про село та пропозиції виборців. Уже виготовлено проектно-кошторисну документацію на проведення робіт по відновленню освітлення в населеному пункті за кошти сільського бюджету, проведено роботи з благоустрою та впорядкуванню території села, цьогоріч за кошти спонсорської допомоги зроблено поточний ремонт ФАПу.

На відміну від коршівської громади, мешканці Черемхова виявляли більшу ініціативу під час обговорення проблемних питань на зустрічі. Людей цікавили надання субсидій, приватизація землі, освітлення вулиць, створення садкової групи, проектування плану забудови села.

Усі питання, які хвилюють жителів села занесено до протоколу й поставлено на контроль. Гостем зустрічей був начальник головного управління економіки обласної державної адміністрації Олег Ткач, який запевнив запрошених, що на всі проблемні питання буде знайдено шляхи вирішення.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА