друкувати


Група дослідників «Ghost Hunters International» побувала у Підгорецькому замку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-01 01:15:30

Протягом трьох днів, із 28 до 30 серпня, у Підгорецькому замку на Львівщині перебувала група американських дослідників «Ghost Hunters International» («Мисливці за привидами»), які досліджували паранормальні явища на території замку. Про це повідомляє ZAXID.net із посиланням на нинішню прес-конференцію дослідника-краєзнавця Ігоря Жука.

«До січня, поки не буде випущено програму, ми не можемо оголошувати жодних результатів нашого дослідження і давати коментарів. Скажу єдине: в цьому замку насправді існують якісь загадки», — заявив дослідник американської команди Бері Фіцджеральд.

«Мисливці за привидами» працювали у багатьох країнах Європи, Південної Америки, Азії, Південної Африки: «На Філіппінах нам вдалося навіть поговорити з привидами, записати їх голоси. Це були американські солдати, котрі загинули там», — зазначив Бері Фіцджеральд.

Для своїх досліджень команда американців, що складається з шести дослідників, використовує спеціальне електронне обладнання: пристрої, які здійснюють звукозапис, вимірюють електромагнітні поля, радіоактивність, термографічні камери, камери нічного бачення, портативні і статичні відеокамери. «Ми використовуємо обладнання, яке дозволяє побачити те, що не може побачити людське око. Нова технологія, зокрема, використання інфрачервоного світла, обладнання, котре записує звук та вібрації, а також інше тестове обладнання», — зазначив Фіцджеральд.

«Ghost Hunters International» — це вже п’ята група, котра проводить дослідження паранормальних явищ на території замку з часу випадкової фотофіксації дивних об’єктів у 2008 році.

«4 квітня 2008 року ми вирішили підняти у повітря неподалік Підгорецького замку повітряну кулю, аби зробити фотозйомку. Під час надування кулі випадково зробили фотографію біля виходу із підземелля. Пізніше розгледіли на ній невідомий об’єкт, схожий на привида. З того часу і проводимо тут різноманітні фотозйомки зі спеціальною апаратурою та фотографами. На нових фото були зафіксовані нові світлові ефекти — дуже схожі на розпливчасті рядки тексту», — зазначив Ігор Жук.

Одне з досліджень провела тут і команда української телепередачі «Битва екстрасенсів». «Цей замок шокуючий, аномальний. До того, як потрапити сюди, я не читала жодних легенд, пов’язаних з замком. Однак, коли ми знімали у цьому місці, я повинна була відповідати на запитанні і тут боковим зором побачила блідий жіночий силует, оточений туманом. Це була жінка з довгим розпущеним волоссям. У мене було відчуття легкого вітру і запаху сирості. Страху не було, легкий холод змінився жаром. Однак це створіння не було страшним чи агресивним, воно викликало позитивні емоції і легкий сум. Інші емоційні відчуття у мене виникли в підвалі замку, там я відчула присутність людей у військовій формі», — розповіла фіналіст VI «Битви екстрасенсів» Олена Курілова.

Про подібні відчуття розповіла волинський екстрасенс Лариса Антонюк: «Цього року ми поїхали у Підгорецький замок на Івана Купала. За 5-10 хвилин до опівночі ми сиділи втрьох з Борисом Возницьким та Ігорем Жуком і пили чай. Я відчула, наче в кімнаті є ще хтось. Я пішла за цим відчуттям, котре повело мене спочатку в підвал, а потім в парк. Не було відчуття страху, я просто слідувала за цим створінням. Це була жінка, хоча зовнішності її я не бачила. Я відчувала, наче вона каже мені: «Я втомилась вже тут ходити, мене треба захоронити». Вона показала місце у парку, де лежать її кості. Пізніше й інші люди мені розповідали, що якесь відчуття приводило їх саме у це конкретне місце», — зазначила Лариса Антонюк.

Директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький зазначив, що американці заплатили за оренду замку для проведення досліджень $1000, котрі підуть на потреби реставрації.

Минулого року «Мисливці за привидами» вже працювали у Золочівському замку, однак нічого там не знайшли.

Джерело: Газета «Репортер»