друкувати


Цього року технікуми та училища поповнила рекордна кількість абітурієнтів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-09-01 04:00:31

Цього року технікуми та училища області поповнила рекордна кількість абітурієнтів. Їхніми учнями стало на 700 чоловік більше, аніж в минулому році. Такий освітній бум пов'язують із дванадцятирічкою.

Адже батьки на бажаючи аби їхні діти навчалися 12 років забрали їх зі школи ще до повернення старої системи освіти, . Нині колишні школярі, кажуть освітяни, охоче обирають раніше не популярні спеціальності коваля, електрика чи будівельника. На деякі напрями підготовки навіть довелося проводити конкурс.

Однак з першого вересня учні не всіх училищ чи технікумів зможуть отримати якісну освіту. Адже більшість таких закладів забезпечені навчальною літературою лише на 80%. Крім того прикарпатські ПТУ посідають останні позиції в Україні за рівнем комп'ютеризації. Є проблеми і з організацією навчальної практики. Не всі підприємці, котрі беруть до себе на тимчасову роботу учнів профтехучилищ, виплачують їм зарплатню. Передбачені на цей рік бюджетні кошти на придбання комп'ютерів освітяни витратили на енергозбереження. Тож тепер директори шукатимуть гроші на новітню техніку у спонсорів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»