друкувати


Видачу водійських посвідчень можуть перекласти на страхові компанії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-31 11:50:23

Прийом іспитів і видачу водійських посвідчень незабаром можуть перекласти на страхові компанії. З такою пропозицією днями виступив глава МВС Анатолій Могильов.

За домовленістю між міністром і президентом Віктором Януковичем, концепція реформування міліції має бути представлена восени. Про це розповів головний радник міністра Костянтин Стогній.

Йдеться про те, щоб міліція, зокрема ДАІ, позбулася від зайвих функцій - паперової роботи.

"Є такий канадський приклад, коли іспити на права беруть страхові компанії і несуть відповідальність за це, бо як фінансово зацікавлені в тому, щоб люди не потрапляли у ДТП. Але це тільки плани", - стверджує Стогній.

Як зазначається, міністр доручив всім представникам МВС України за кордоном зібрати відомості про те, хто за кордоном виконує подібні функції. І як адаптувати це до наших умов.

"Компанії повинні займатися страхуванням, а не видачею якихось документів і, тим більше, прийняттям іспитів, - розповів заступник голови ради Ліги страхових організацій України Олександр Залєтов.

За його словами, якщо компанія буде займатися техоглядом, то може перетворитися на експертне агентство, з- за чого втратиться мотивація займатися основним бізнесом, і потрібно буде змінювати вид діяльності.

У автошколах ініціативу чиновників вважають несподіваною. "Я не уявляю, звідки у страхових компаній візьмуться фахівці", - зазначив директор однієї зі столичних автошкіл.

Водії ж припускають, якщо так станеться, то, напевно, отримання прав подорожчає, і хтось на цьому добре заробить.

Джерело: ТСН.ua