друкувати


Результат опитування: Лише 60% українців висловилися за суверенітет своєї країни

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-30 09:40:10

У ПР і в БЮТ побачили позитивним результат опитування, де лише 60% українців висловилися за суверенітет своєї країни. Так у ПР вважають, що 60% прихильників незалежності - це ще нормальний результат на сьогодні. Таку думку висловив в ефірі одного з українських телеканалів народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Були великі очікування. 20 років тому всі вважали: в своїй хаті своя правда. Зараз 60%, але треба розуміти, що тоді ми не мали багато інститутів самостійної влади. Не мали уряду, армії, свого президента, грошової одиниці", - каже він.

"Тому не треба говорити, що є певна трагедія - є проблеми, але це провина всіх", - зазначив регіонал і додав, що нова угода про кордони з Росією свідчить про часткове вирішення проблем суверенітету, що існують в Україні.

Позитивно налаштовані і в БЮТ. Так, народний депутат від БЮТ Володимир Яворівський вважає, що зменшення кількості людей, які підтримують незалежність України, пов'язано з великими очікуваннями людей на початку 90-х та розчаруванням діями влади зараз.

"На початку 90-х, коли розпався Союз, була ейфорія. Був колосальний порив усіх - і Донбас, і Західна Україна, - всі вірили, що із здобуттям незалежності більшість проблем вирішиться", - пояснив він.

Але, за словами депутата, з того часу різні президенти, різні уряди, різні парламенти довели до того, що цей відсоток мав би бути набагато мізернішим. "60% за такої влади і попередньої теж, я нікого не ідеалізую, – це багато", - зазначив бютівець.

"Теперішня команда спрямовує Україну не вперед, а назад. Але ми маємо унікальний народ. Сьогодні при збільшенні цін на газ, збільшенні пенсійного віку ми маємо 60%. Ситуація ще дуже й дуже позитивна", - зазначив Яворівський.

Джерело: ТСН.ua