друкувати


Гравець «Карпат» І.Мілошевіч: Коли брати до уваги обидва матчі, зіграли краще, ніж «Галатасарай»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-27 12:47:09

Сербська пара центральних захисників «Карпат» Іван Мілошевіч та Неманья Тубіч зіграла з «Галатасараєм» один з своїх кращих матчів у складі львівської команди. Однак, як зізнався по завершенні зустрічі Іван, всю їхню працю ледь не перекреслив один нещасний випадок.

– Вважаю, що ми сьогодні в обороні зіграли дуже добре. У «Галатасарая» окрім моменту, коли вони забили гол, практично ніяких більше шансів відзначитися й не було. Ми всі 90 хвилин відіграли в обороні дуже зібрано і дисципліновано, з максимальною концентрацією.

– Вибач за неприємні спогади, але розкажи, як пропустили?

– Той епізод, який стався вже в самому кінці матчу, ледь не перекреслив всю нашу працю. Пішла передача з глибини поля по центру. Я був впевнений, що Неманья буде першим на м’ячі, але він несподівано послизнувся і все… Він дуже швидко встав на ноги і побіг за суперником, але було вже пізно. Я також знаходився в такому положенні, що не міг його підстрахувати. Вся надія була на Тлумака, але Андрій не зміг врятувати момент…

– Що ти тоді відчув?

– Ледь не заплакав, але одразу взяв себе в руки. Адже у нас ще залишалося кілька хвилин, які суддя додав. І ми встигли провести гольову атаку. В ці хвилини ми ще раз довели, що ми всі є одна команда. Дуже радий, що все закінчилося для нас добре. Програвати та ще й у такий спосіб в такому матчі було б дуже прикро. Тим більше, що ми, коли брати до уваги обидва матчі, зіграли краще, ніж «Галатасарай». Можливо, хтось зі мною не погодиться, але я вважаю саме так.

– Сьогоднішній матч для тебе був найважливіший у житті на сьогоднішній день?

– Звичайно, що так. Адже до нинішнього сезону я ще жодного разу не грав у єврокубках. А тут такий іменитий суперник і такий хороший шанс вийти в групу Ліги Європи. Думаю, що це був найважливіший поєдинок у кар’єрі майже в кожного з нас. Такий шанс ми не мали права втрачати. Тим приємніше, що ми змогли в ньому показати необхідний результат.

– У Стамбулі Барош забив нам два голи. Сьогодні в нього практично не було жодного шансу.

– Ми персонально проти нього не грали. Передавали його один одному по зонах. Головне, що все було гаразд з концентрацією. Так що все вийшло так, як і ми і планували.

– В тих моментах, коли ти діяв проти нього, важко було?

– Якщо чесно, то ні. Барошу головне не дати приймати м’яч і бити по воротах. А для цього треба просто з ним грати якомога щільніше і тоді все буде гаразд.

– А хто з гравців «Галатасарая» створив нашій обороні найбільше проблем?

– Думаю, що Арда Туран. Дуже хороший футболіст і справжній капітан команди. Він чудово працює з м’ячем, добре ставить корпус і просто фантастично бачить поле. Якщо не помиляюсь, то гольовий пас віддав саме він. А ще він дуже багато рухається по полю і за ним не так просто у грі встежити. Такий гравець завжди потребує до себе додаткової уваги. Але ми загалом впоралися і з його опікою.

– Як будете святкувати вихід у групу Ліги Європи?

– Трошки всією командою відсвяткуємо, але тільки трішечки, бо сезон триває. Ми у понеділок граємо в чемпіонаті з «Волинню». Це буде непростий матч, адже це команда з сусідньої області. Так що на нас чекає дербі. Тому вже завтра у нас тренування. Щоправда тренуватися будуть ті, хто сьогодні не грав. А у нас будуть відновлювальні процедури.

– З «Волинню» гратимуть, напевне, резервісти?

– Ще невідомо. Це питання Олег Георгійович вирішить вже ближче до матчу. У нас ця гра через три дні, а потім буде два тижні перерви. Так що можна грати і основному складу, потім відпочинемо. Адже необхідно брати три очки.

– А кого б ти хотів бачити суперником «Карпат» у груповому турнірі?


– Якось про це не думав. А в принципі я на подібних питаннях не зациклююся. Тут все буде залежати не від нас, а від жереба, а ми на нього вплинути ніяк не можемо. Так що, хто дістанеться, той і буде. Та й потім, на цій стадії слабких суперників вже немає.

– Підтримка трибун тобі сьогодні сподобалася?


– Грати в такій атмосфері завжди приємно. Хочу подякувати нашим вболівальникам, що заповнили трибуни і так добре нас підтримували. От тільки хочеться, щоб і на рядові ігри чемпіонату вони так само приходили в такій же кількості.

Джерело: «ЗІК»