друкувати


Як святкувати, то всі, а прибирати – лише деякі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-27 09:45:23

Участь в толоці 21 серпня, що відбулася в контексті підготовки Івано-Франківська до святкування Дня Незалежності взяли також і політизовані структури області. Щоправда, як свідчить статистика, коли одні прагнули зробити місто чистішим, інші вбачали у Дні Незалежності просто привід для самопіару.

Відтак, як повідомив начальник міського управління внутрішньої політики Ігор Кінаш, участь в толоці взяли лише 5 політичних партій. Зокрема місцеві «регіонали» прибирали береги річок, комуністи і соціалісти зголосились порядкувати Меморіальне кладовище. Щоправда прийшло на прибирання лише 22 комуністи, в той час як обласна організація СПУ лише обмежилась обіцянками. «Рухівці» взяли на себе парк, УНП – вулицю Пилипа Орлика, а Ліга українських жінок прибрала територію біля меморіальної дошки Славі Стецько.

Решта ж політизованих структур проігнорували заклики міської влади щодо прибирання міста напередодні свята. «Любителів рвати на грудях сорочку, - повідомив з даного приводу Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, - і розповідати усім, які вони патріоти, є багато. А от взяти до рук мітлу бажаючих чомусь не так багато».

Автор: Сергій БІЛИЙ